Десислава Танева: Кадруването в Министерството на земеделието става директно със СМС

Лов на вещици е мек израз на това, което се случва в системата на МЗХ, определям го като брутална политическа чистка без мисъл за продължаване на политиките, за гарантиране на интересите на земеделската общност, заяви бившият земеделски министър

„Кадруването в министерството става директно със СМС, няма да цитирам името на бивш депутат от БСП. Това каза на пресконференция министърът на земеделието и храните в кабинета „Борисов 2“ Десислава Танева във връзка със спрените от служебния министър на земеделието и храните мерки 10 и 11, предаде  Агенция „Фокус. „Призовавам настоящото ръководство на МЗХ да излезе от политическата си обвързаност и изпълнение на политически задания и то с толкова самоотверженост, че всяка партия би желала да има такива кадри“, заяви тя. „Изложихме защо кандидатстването по мярка 10 трябва да бъде веднага пуснато и това сме го обяснявали, това поискаха от нас земеделските производители“, обясни Десислава Танева.

„Представяте ли си докъде стигнахме – да не можем да се срещнем със служебния министър, за да му обясним с цифри защо решението е грешно“, посочи тя. „Бих казала, че лов на вещици е мек израз на това, което се случва в системата на МЗХ определям го като брутална политическа чистка без мисъл за продължаване на политиките, за гарантиране на интересите на земеделската общност“, заяви Десислава Танева. „За да бъда обективна мога отговорно да заявя, че ако ГЕРБ има мандат всичко това, за което говорим ще се случи в 5-дневен срок“, обясни тя. „Има хора, които с години са изградени в системата, има ключови експерти, чиито знания са трупани с години – всяка саморазправа с тях по политически указания, то други в момента няма, би довело до хвърляне на бомбастични цифри и объркване на сектора“, заяви Десислава Танева. „Единствената ми надежда е, че кампанията свършва скоро и ще има приземяване на всички“, каза още тя.