Защо чаят е полезен и удължава живота? 

29

Защо чаят е полезен и удължава живота?

Чаят улонг (Оолонг) допринася за забавяне и спиране на растежа на ракови клетки. До този извод са стигнали американски медици след извършване на лабораторни експерименти, съобщава сп. Anticancer Research.

Учени от университета в Сейнт Луис, Мисури, заключиха, че честата консумация на чай улонг намалява възпаленията и помага за по-бързото и по-ефикасно спиране на растежа на ракови клетки в лабораторна среда.

В рамките на доклинични изследвания специалистите тествали екстракт от въпросния чай върху образци от тумори на млечната жлеза.

По мнението на онколозите, редовната консумация на чай улонг позволява значително да се намали интоксикацията на организма и да се подобри състоянието на вътрешните органи при агресивни видове лечение.

Освен това анализът на ракови заболявания в Китай показал, че в районите, където чаят улонг е неотменима част от хранителния режим, заболеваемостта от всички видове рак е с 35-40 на сто по-малка в сравнение с показателите за цялата страна.

Американските медици планират и друго изследване, което да докаже укрепващите здравето и стимулиращите имунната система свойства на чая улонг.

СПОДЕЛИ В