Йотова:Говори се кой ще е първи на изборите,но не как ще изглежда следващото правителство

В момента се говори за това кой ще бъде първи на изборите, но не и за това как ще изглежда следващото правителство. Това коментира пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Дано не стане така, че след това пак президентската институция ще бъде виновна за това, че няма да бъде съставен кабинет. Нито пръст няма подаден, да не говорим за ръка.

Темите, с които занимават българската общественост, са някакво печелене на „псевдооскари“ – надпревара с различни теми за референдуми, замеряне с квалификации“,

каза Йотова.

До този момент няма нито едно стабилно предложение за това какво да направим с цените, какво да направим, така че стандартът на хората да е нормален в условията на криза,

каза още тя.

Вицепрезидентът коментира и годишнината от спасяването на българските евреи.

Според нея тази дата трябва да се знае не само от тези, които са го преживели, а по целия свят и България има дълг за това.

„Преди години когато работех в Брюксел и всяка година се отбелязваше Денят на Холокоста, почти никъде не ставаше дума за това, че България спаси своите евреи – близо 50 000 души. Опитвала съм се много пъти да разкажа за тази история, за личностите, които оставят своите имена със златни букви в нашата история. Всички вдигаха рамене с почуда или ме изслушваха, без да вникнат в това, което говоря“, каза още Йотова.