Йотова: Предизвикателството днес пред нас е да преодолеем разделното време

13

Предизвикателството днес пред нас е да преодолеем разделното време. Да се опитаме да превъзмогнем себе си, да бъдем обединени, за да я има България – такава, каквато ни я завещаха славните ни деди. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова в профила си във „Фейсбук“.

„Никога няма да забравя думите на един мъдрец – Антон Дончев. „Няма проблем, който да не може да бъде решен, и няма защо да свеждаме глави. Достойнството е това, което кара човека да стои изправен.“ Неговите романи, от които черпим самочувствие и сили в трудни времена, ни карат да стоим прави и да продължаваме смело напред.
Антон Дончев не е само на София или на родния му Бургас. Той принадлежи на цяла България и на целия свят. Затова преди месеци с инициативния комитет за честването на 90-годишния му юбилей си дадохме дума, силна като обет – това няма да е обикновено отбелязване с едно събитие в София. Вчера бяхме заедно в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе, в плен на мъдреца на словото Антон Дончев“, написа Йотова.

СПОДЕЛИ В