Кадиев: 10 млрд.лв. дълг, който предлага правителството, дори няма да им стигнат

103

Предлаганата от правителството мярка 60/40 е тромава, лоша и няма да помогне на икономиката. Мярката е измислена 2008 година при предната криза в Германия и е насочена основно към индустриалния сектор, за да се запазят висококвалифицирани кадри. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Георги Кадиев, бивш зам.-министър на финансите. У нас за съжаление , ще се насочи основно към неквалифицирани кадри, допълни той.

Актуализацията на бюджета, която се предлага от правителството е изключително неконсистентна, необяснима и нелогична по начина, по който е представена.

Първо правителството казва, че ще има 3 процента спад на икономиката, най-песимистичен вариант и дори оптимистичен вариант от 0.7 процента ръст, което е абсурдно в сегашната ситуация, смята Кадиев. Най-песимистичният вариант на правителството от 3 процента спад е наполовина на най-оптимистичния, който аз смятам, че би се случил, допълни още той.

По отношение на вземането на външен дълг от до 10 милиарда лева, който се предлага, Георги Кадиев заяви, че на правителството наистина ще му потрябват тези пари и дори няма да им стигнат.

СПОДЕЛИ В