Какво вдига адреналина повече от скок с бънджи?

48

Какво вдига адреналина повече от скок с бънджи?

Обажданията от шефа ни по време на лятната отпуска могат да вдигнат адреналина повече, отколкото скок с бънджи. Това сочи анкета, проведена от ирландска компания.

Според психолозите, ако сме наясно, че шефът може да ни потърси, стресът ще бъде по-малък. Затова е хубаво да знаем предварително.

Николай Димитров, организационен консултант: Когато ни звънне шефът с нещо извънредно и нещо спешно, а ние нямаме достъп, дори ако щете до ресурса, с който да решим подобна ситуация, това неизбежно води до много по-голям стрес, отколкото в нормалното ежедневие.

проф. Иво Петров, завеждащ клиника по кардиология и ангеология: Екстремни ситуации в професионалния живот и в ежедневието, те са много често психологически стресови ситуации, които могат да бъдат по-стресиращи, отколкото битката за живот.

Повишаването на стресовите хормони кортизол и адреналин могат да доведат до нарушения в целия организъм, а оттам и до депресия, хронична умора, главоболие и мигрена.

проф. Иво Петров, завеждащ клиника по кардиология и ангеология: Честият стрес води много често и до нарушения не само хронични, а дори и остри, т.е. един извънреден стрес може да доведе и до инфаркт, и до инсулт, така че трябва да бъде избягван.

Николай Димитров, организационен консултант: Може да предизвика различни реакции – от това да се подразним до това да загубим съня си дори, ако щете, за известно време, докато се реши ситуацията.

За да се спасим от стреса, трябва да се пазим от него. С балансиран начин на живот и хармонични отношения с близките. И разговори по работа само през работно време.

СПОДЕЛИ В