Каримански:С актуализацията на бюджета хората да бъдат по-спокойни до края на годината

Мисля, че актуализацията на бюджета е един добър знак за това, че хората могат да бъдат по-спокойни до края на годината. Дай боже след изборите да имаме едно по-стабилно управление“. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

По думите му за бизнеса има предвидени мерки. Една от тях е мярката 80/20, която е за самоосигуряващите се лица. Заделени са пари за авиопревозвачите и за транспортните фирми. Тези пари отиват за справяне с удара от COVID-19, уточни депутатът от ИТН.

„След по-малко от месец ще имаме входиран нов проект за държавния бюджет за 2021 г. Надявам се следващия парламент с целомъдрие да разгледа бюджета“, поясни Каримански.

На въпрос защо отсега са свършили парите за зимно почистване при положение, че зимата не е дошла, Каримански заяви следното:

„Става въпрос за безотговорно поведение от страна на ГЕРБ. В София много често се мият улиците, когато вали дъжд. Това показва как може да се изразходят едни пари”.

В момента у нас не е направено достатъчно, за да бъде оптимизиран разходът в публичния сектор, смята депутатът от „Има такъв народ”.

За нас е важно да няма мизерстващи пенсионери. Всеки един, който има трудов стаж, трябва да получи заслужените пари. Има индивидуални коефициенти, които са заложени във формулата за пенсията.

Първите три месеца през 2022 г. пенсионерите ще получат почти същите пенсии, които ще започнат да се изплащат от 1 октомври”, каза още Каримански.

И допълни, че от ИТН са били против добавката от 120 лв. към пенсиите, защото смятат, че е по-добре пенсионерите да получат повече във времето, отколкото увеличение само за 3 месеца.