Китайски магнат ще подобри рекорда за най-скъпа къща в Лондон, ще плати 200 млн. паунда

72

Китайски магнат ще подобри рекорда за най-скъпа къща в Лондон,ще плати повече от 200 млн. паунда.

Китайски имотен магнат е близо до подобряването на рекорда за най-скъпа покупка на къща в Лондон с придобиването на имение с 45 стаи в Найтсбридж за повече от 200 млн. паунда (262 млн. долара), предава Bloomberg.

Частният семеен офис на Чъун Чун Киу се е съгласил да придобие имението, гледащо към Хайд Парк, съобщи говорител. Сделката ще бъде светъл лъч за замрелия пазар на луксозни имоти в британската столица и е знак, че най-богатите хора в света са привлечени от слабия паунд с наближаването на излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Продажната цена ще бъде 210 млн. паунда (273 млн. долара), съобщава запознат с трансакцията източник, пожелал да остане анонимен, тъй като тя все още не е обявена публично. Това би било най-високата цена за къща във Великобритания в историята, надминавайки 140-те млн. паунда (182 млн. долара), които бяха платени за къща в Оксфордшър преди близо десет години.

Това ще е и една от най-големите сделки в света, която ще надхвърли 238-те млн. долара, които основателят на хедж фонда Citadel Кен Грифин плати миналата година за мезонет в Манхатън.

СПОДЕЛИ В