Кога е най-полезно да се ядат ябълки?

26

Кога е най-полезно да се ядат ябълки?

Сигурно няма, човек който да не посяга по всяко време на деня към един от най-вкусните и сочни плодове – ябълката. Но много диетолози предупреждават, че не е добре ябълката да се яде вечер.

Този плод, който укрепва имунитета, не трябва дори да се яде по всяко време на деня, а само сутрин. За тази препоръка са изброени конкретни причини, пише македонският портал Арт кухня, цитиран от БГНЕС.

Според някои изследвания се препоръчва ябълката да се консумира рано сутрин, защото е богата на диетични фибри и пектин, намиращ се в нейната кора.

Повечето хора имат проблеми с храносмилането поради недостатъчен сън или лоши хранителни навици, така че яденето на ябълка сутрин, веднага след събуждане, е добра идея. На закуска ябълките могат да стимулират храносмилането ни по-добре от всички други плодове, казват диетолозите.

Освен това пектинът в ябълките може да помогне да се отървете от токсините, тъй като води до елиминиране на канцерогените в организма. Ако ядем ябълки късно вечерта или през нощта, този агресивен плод може да се обърне срещу нас и да натовари нашите чревни функции.

 

Това означава, че ябълката през нощта ще ни поддуе и ще изпитваме дискомфорт в стомаха през цялата нощ. Също така, намиращите се в ябълките органични киселини могат да увеличат отделянето на стомашна киселина, което също може да ускори движението на чревното съдържание.

Така че, според специалистите по хранене, най-добре е да ядете ябълки веднага след като сте станали или между храненията, за да извлечете от тях максимума хранителни вещества, да ускорите процеса на загуба на тегло, да имате красива и здрава кожа, отлично храносмилане, пише zdrave.to.

Абълката е една от най-полезните храни. Тя съдържа пектин, минерални вещества, витамини В1, В2, С, Е, Р и РР, ензими, лимонена и ябълчена киселина. Пектинът в тях ги прави продукт с нисък гликемичен индекс. Съдържат се още флавоноиди, химични елементи калий и бор, целулоза. Ароматът на ябълките се дължи на етеричните масла в тях, а вкусът им се дължи на съотношението на съдържащите се в тях захари, дъбилни вещества и органични киселини. Кората е особено полезна част от плодовете, затова е добре при възможност да не я белите.

СПОДЕЛИ В