Кои са най-иновативните джаджи на 2018г.?

6

Кои са най-иновативните джаджи на 2018г.?

Въпреки че през 2018 г. нямаше нещо в технологичните среди, което да създаде революция, каквато направи iPhone през 2007 г., годината определено не беше скучна.

Видяхме доста иновативни решения от някои по-непопулярни производители, които окупираха водещите заглавия през доста от месеците, докато големите играчи някак започнаха да се сливат с масата. Това е добре
за нас, защото имаме по-голям избор и като брандове, и като цени.

Ето кои бяха джаджите и технологиите, които ни направиха най-силно впечатление през изминалата година.

Дроновете станаха доста умни

Тази година видяхме голям скок в нишата на дроновете, които вече могат да ни следят, да заобикалят препятствия и разполагат с изключително интелигентни камери. Съвсем наскоро видяхме и дронове, които ще
изместят екипите за спешни случаи в много ситуации, благодарение на невероятната им автономност и футуристичен дизайн.

AI влезе в смартфоните ни

Засега само Apple и Huawei могат да се похвалят с невронен чип в джаджите си, който позволява да седържидоста интелигентно. Истината е, че все още не разполагаме с изкуствен интелект – такъв, какъвто сме го виждали във филмите. Но 7-нанометровите чипове в новите смартфони на двата бранда позволяват невиждана до момента скорост на обработка на данни и определен тип „учене“.

AR джаджите набират скорост

Magic Leap и Bose AR Glasses ни дадоха да разберем, че AR джаджите не само ще са лесно достъпни за широката аудитория, но ще са и доста приятен аксесоар. Magic Leap One е изключително иновативна джаджа, която предизвика голям интерес сред хората с по-творчески професии. Bose AR пък е доста по-непретенциозен
продукт, но ни загатна, че AR очилата могат да изглеждат и като нормален чифт слънчеви очила, но с доста повече технологична мощ.

Часовникът на Apple ни скри шапката

Освен че Apple успя да сложи още по-голям екран на часовниците си, компанията показа истинския смисъл на технологиите, а именно – да ни помагат да водим по-добър живот. Новият часовник е зареден с безпрецедентно количество биометрични сензори и може да направи истинска електрокардиограма.  Здравеопазването очевидно се превърна в основен маркетингов коз на Apple, но това може само да ни радва.

Samsung направи немислимото

Може би най-дългоочакваната иновация в света на смартфоните и дребните джаджи бе представянето на новия Innity Flex екран на Samsung. Още догодина можем да очакваме да видим първия сгъваем телефон, за който вече чуваме премного слухове.

СПОДЕЛИ В