Лионел Меси получи своята шеста „Златна обувка”

13

Лионел Меси получи своята шеста „Златна обувка”

Днес на специална церемония звездата на Барселона Лионел Меси получи своята шеста „Златна обувка”. Той стана голмайстор на всички европейски клубни първенства със своите 36 попадения.

Предишните му пет „Златни обувки” са през сезоните 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17 и 2017/18. Датата на  церемонията съвпада с навършването на 15 години от дебюта на аржентинската суперзвезда за Барселона. Наградата му бе връчена от неговите синове Тиаго и Матео.

“Благодаря на всички присъстващи, че сте тук, най-вече на семейството ми. Тук са и Луис Суарес и Жорди Алба – двама от големите виновници за това, че получавам тази награда. Без моите съотборници, не бих могъл да спечеля нито една. Това признание за цялата съблекалня. Разбира се, че Шампионската лига е нещо специално и всяка година искаме да я спечелим, но най-важно е първенството. То те прави добър в ШЛ и за Купата. Въпреки че говорим много за Шампионската лига, никога не забравяме Ла Лига и Купата. В Барселона винаги се целим във всичко”, заяви Меси при получаването на наградата.

СПОДЕЛИ В