Манолова:Защо да дължа благодарност на Борисов?!Не казва истина,брани власт на всяка цена

53

„На 21 е по-лесно да си майка. Още не осъзнаваш огромните отговорности”. Това каза в лично интервю за предаването „Тази събота” по БТВ независимият кандидат за кмет на София, подкрепена от БСП Мая Манолова. „Тогава човек иска да  прави кариера, да се развива, а децата ги приемаш като даденост, въпреки, че те са най-важното”, допълни тя. „Сега си давам сметка, че съм могла да бъда още по-добра майка, като гледам Ралица”, сподели Манолова. Дъщеря й Ралица разказа, че Мая Манолова е страхотна майка, но е по-добра като баба. А от своя страна самата Манолова сподели, че разликата между това да си майка и да си баба е огромна. „Едното е задължение, а другото е удоволствие”, каза Манолова.

Относно коментара на министър-председателя Бойко Борисов, че битката за столицата е решена и че Манолова няма шанс, Мая Манолова отговори, че не дължи нищо на премиера и че той не казва истината за отношенията между тях.

За последната една година нашите срещи бяха точно две. За майките с увреждания, по негово искане, през юли, миналото лято, и след това, когато отидох и му казах, че няма смисъл да съм повече омбудсман, защото те ме бойкотират и казах, че обмислям да се кандидатирам за кмет. За една година – две срещи. Казано с други думи, този човек не казва истината.

Това заяви Мая Манолова, гражданският кандидат за кмет, по бТВ тази сутрин, на репликата на Бойко Борисов към нея от интервюто му на 8 октомври в телевизията, че Манолова често ходела при него.

Да не разваляме хубавата атмосфера с този човек!, каза още Манолова в студиото, в което бе с дъщеря си и внука си.

За какво? За какво да му дължа благодарност на Борисов?! Аз бях избрана от народните представители. Той е премиер толкова години и не разбира, че не той команда парламента и различните парламентарни групи. Може би собствената си, но не и останалите“, посочи тя.

Не знам как не разбира, че парите, които се отпускат, например за хората с увреждания, които повтаря – тези 150 млн. лева – не ги е дал на мен, а трябваше да са за тях, но те не стигнаха до тях. Те просто отидоха в друга посока и законът за личната помощ не работи“,

подчерта Манолова.

„За какво ми помогна Борисов: за това, че сложиха закона за банките „на трупчета“ или за бързите кредити, или за колекторските фирми, за наказателната лихва? За това, че може би са отворили закона за частния фалит?

Аз съм абсолютно блокирана от този човек и неговата парламентарна група… Как ме бил подкрепил той? Като ми взе Горанов служебния автомобил като омбудсман, като някаква особена форма на симпатия ли?!“,

попита още Манолова и не скри натиска над семейството й от страна на управляващите.

„Аз разбирам, че за него залогът е огромен. Че той ще я брани тази власт на всяка цена, със зъби и нокти. Но власт не се брани по този начин – с лъжи, с натиск, инсинуации, внушения, дискредитирине на друг човек. Те поляха цялото ми семейство… дъщеря ми, зет ми, съпруга ми, близките ми хора.“

Независимата Мая Манолова смята, че може да работи за кадърните, а не с приближените и с партийните, чува гласа на гражданите и може да носи отгворност.

За Мая Манолова проблем е достъпът до информация  за мръсня въздух, достъп на гражданите до общинския съвет, обществените поръчки и трафика в столицата.

СПОДЕЛИ В