Манолова: Не се страхувайте да си тръгнете, г-н Борисов. Не превръщайте паниката в криза

48

Не се страхувайте да си тръгнете, г-н Борисов. Не превръщайте паниката и страховете си в политическа криза. Това не е заговор, това не е конспирация, просто на хората им омръзна от Вас. Тръгнете си с мир и вярвайте в законите, които Вашето мнозинство прие през последните десет години.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в свое видео на живо във Фейсбук във връзка с извънредния брифинг на Бойко Борисов и ГЕРБ днес, на който премиерът замеси и името на Мая Манолова.

Страх ли Ви е г-н Борисов? Не се страхувайте. Никой не смята да Ви убива. Няма нужда да спите с пистолет до възглавницата, просто си лейте куршум, ако толкова ви е страх.

Няма нужда да се страхувате за живота Ви, но с право се страхувате от хората, от разследването, от ревизията, от изборите,

допълни Манолова.

Не ни въвличайте във Вашия водевил. Ние не сме агитка, не сме зрители, това не е мач. Това е държавата, която управлявате  в последните десет години. Държавата, която превърнахте в султанат, в театър на абсурда, подчерта тя.

Хората, които са бити в домовете си, нямат пистолет.

Хората, на които се опитвате да пробутвате зрелища, са без хляб, защото Вие им го отнехте. Тези хора не се оплакват, те работят на 2-3 места, за да Ви пълнят хазната и резервоара на джипа. Не се опитвайте да се изкарвате жертва точно пред тях, защото те са жертва на едноличната Ви власт,

каза още Манолова.

Господин Борисов, време е да си тръгнете. Не е страшно да си тръгнеш с мир, защото всички ние можем без вас. България ще я има и след ГЕРБ, категорична бе тя.

 

Лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова призова премиера Бойко Борисов да се намеси в работата на парламентарната група на ГЕРБ и да оттегли текстовете в законопроекта, с който се намалява изискването за професионален стаж на председател на КЕВР от 10 на 5 години.

Тя призова още президентът Румен Радев да наложи вето на текстовете.

Манолова днес бе в Сливен, където посети недоизградената пречиствателна станция за питейни води и поиска МРРБ да я довърши. Тя проведе и среща със симатизанти.

Манолова каза, че със законовите промени КЕВР ще бъде превърнат в структура на управляващата партия и тогава премиерът ще носи отговорност за действията му.

„Ако премиерът Борисов не се намеси в работата на неговите депутати и ако изберат наистина човек с петгодишен стаж, който те са си определили, заради който промениха закона, утре отговорността за всички решения на КЕВР ще бъде негова. Президентът може да развали тази уйдурма, като върне този текст“.

Манолова бе в Сливен за да представи програмата си от 19 мерки за 19 месеца за излизане от икономическата криза и връщане на хората на работа след Covid-19.

СПОДЕЛИ В