Маринова: България има всички основания за влизане във валутния механизъм в ERM 2

30

След интегрирането на „Сосиете Женерал Експресбанк“ с банка „ДСК“ ще се получи най-голямата банка в България в активи, с разгъната клонова мрежа. Това каза за обзорното предаване Метроном“ на Радио „Фокус“ Виолина Маринова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК. Тя уточни, че при сливането на банките основният стремеж е към най-доброто, за да може клиентите да получат по-добри услуги и условия.

„ Трябва да се подобри обслужването, трябва да се насочат повече към електронните канали на дистрибуция, защото е по-лесно.

Банка ДСК завършва успешно 2019-та година по всички направления: и в кредитиране на банкиране на дребно, и във фирмено кредитиране, и във всички насоки, които сме си поставили като цел

и като възвръщаемост на активите и възвръщаемост на капитала. Така че можем да се гордеем аз и моите служители с постигнатите резултати“, каза тя.

Виолина Маринова допълни, че стрес тестовете на Европейската централна банка са приключили с повече от добри резултати за Банка ДСК, която има предишен опит с банката майка от групата ОТП. Според нея, България има всички основания за влизане във валутния механизъм в ERM 2.

СПОДЕЛИ В