Най-богатият човек Джеф Безос ще дари 10 млрд. долара за борба с климатичните промени

Най-богатият човек в света Джеф Безос обяви, че ще дари 10 млрд. долара за борба с климатичните промени – „основна заплаха за Земята“.

 

В „Инстаграм“, където го следват 1.4 млн. души, основателят на „Амазон“ каза, че парите ще отидат в новосъздадения „Фонд на Безос за Земята“. „Искам да работя с другите както за да подпомогна познатите начини, така и за да изследвам нови за борба с опустошителното въздействие на климатичните промени върху планетата“, се казва още в публикацията му.

Глобалната инициатива на Безос, по думите му, ще „финансира учени, активисти, неправителствени организации – всеки опит, който предлага истинска възможност“ за опазване на околната среда. Ще е нужно и „колективно усилие от големите компании, малките компании, националните държави, глобалните организации и отделни хора“, продължава публикациите.

Личното богатство на Безос е 129.9 млрд. долара според „Форбс“, а това означава, че сумата, която ще дари, възлиза на около 8% от богатството му.

Само преди месец се появи информация за заплахи от „Амазон“, че ще уволни служители, които говорят публично за ролята на компанията в климатичните промени, отбелязва „Гардиън“. Медията цитира своя публикация, базирана на споделен с нея имейл от служител.