Нинова: Българският национален интерес изисква да нормализираме отношенията си с Русия

12

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви за нормализацияна отношенията с Русия.

„Българският национален интерес изисква да нормализираме отношенията си с Русия, да строим, да търгуваме, да пътуваме, да имаме културен обмен. Санкциите вредят на това. Една част от обществото ни винят, че сме русофили, друга, че искаме добри партньорски отношения със САЩ и казват: „Щом е така, значи сте русофоби“. Това е политика на крайностите, на филите и фобите. Докога ще делим народа си така?, заяви Нинова по време на 50-ия конгресп на партията.

Конгресът обсъжда нова политическа декларация на БСП.

В документа ще бъдат обхванати политиките в социалната сфера, икономиката и съдебната власт.

Големият разговор е накъде да тръгне страната, каза депутатът Крум Зарков:

„Ако левицата не победи, неравенствата ще се задълбочат, което само по себе си ще ни пусне в спирала на политически кризи и конфликти, която надали някой желае. Ако левицата не победи, и без да подценявам усилията на ЕС и важността на „зелената сделка“, колкото и трилиона да налеете в една система, базирана върху непрекъснатата необходимост за все по-голямо и по-голямо производство, без значение от ограничеността на ресурса, и на все повече и по-голяма консумация, без значение от реалната необходимост на потребителите, то тази система неизбежно води до екологичен катаклизъм“.

С кворум от 793-ма делегати започна работа юбилейният Конгрес на БСП, който се провежда в зала 1 на НДК.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи доклад и отчет за това, което е направила през четиригодишния си мандат. Основното, което тя открои е, че БСП не е излъгала своите избиратели, които са над 1 млн., и не са влезли в партийни договорки.

“Преди 4 години си поставихме задача. Казахме, че няма да влизаме в явни и скрити задкулисни договорки за власт и облагодетелстване на малцина от нас за сметка на 1 млн. българи, които ни дадоха доверието си. Изпълнихме го. Не приехме предложението да имаме председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов“, каза тя и поясни:

“Това би било пагубно не само за БСП, но и за България.

Опитът в България сочи, че всяка партия, прегърнала се с ГЕРБ, повече не влиза в парламента и губи ролята си в активния политически живот.

 

И най-важното

моралът в политиката диктува да не лъжеш избирателите си“.