Нинова:Не можем да дадем подкрепа на сляпо,бихме подкрепили кабинет на „Има такъв народ“

13

Ние не можем да дадем подкрепата си на сляпо. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Още от деня по БНТ.

„Бихме подкрепили кабинет на „Има такъв народ“, ако искат тази подкрепа. „Има такъв народ“ има избор или да направят правителство, или да търсят подкрепа, или да обяснят на хората защо ги пращат на предсрочни избори“, коментира тя.

„Трябва някой да поеме управлението на страната“, изтъкна Нинова. „Да предложиш кабинет, да очакваш подкрепа и да не водиш разговори с тези, от които би искал подкрепа, е абсурд. Ние не можем да дадем подкрепата си на сляпо за нещо, за което не сме разговаряли. Ние не сме просто партия, която просто така си дава гласовете, без да знае за какво“, отбеляза тя.

„В кампанията и изборите се борихме за победа, не се получи. Властта ни беше предложена преди 4 години на тепсия. Ние отказахме заради принципи и морал в политиката. И в днешния ден ще постъпваме по същия начин с морал, честно, стабилно“, заяви Нинова.

Във връзка с евентуален мандат за съставяне на правителство от БСП тя посочи, че ако се стигне до това да поемат управлението на страната, ще свикат органите на партията, като до момента не е раглеждана тази хипотеза. Лидерът на БСП каза още, че чакат решението на президента за мандата.
„Ако се стигне до това, нормалният ход е да се направят разговори, консултации, ако партията ни реши да опитваме, защото можем да решим да го върнем веднага“, коментира Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ В