Петков: Икономическите мерки в отговор на пандемията от COVID-19 у нас са катастрофа

26

Икономическите мерки в отговор на пандемията от COVID-19 у нас са катастрофа. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков.

„Ние сме единственото правителство в Европа, което няма грам икономическа мисъл, няма никаква последователност в съживяването на българската икономика, което не действа по метода на проба грешка, а тука се събра една група, която е по -гръмогласна, дай да им решим проблема“, коментира председателят на политическа партия АБВ.

Според Румен Петков в Националния оперативен щаб е било необходимо и участие на кметовете. А сега кметовете трябва да бъдат натоварени с отговорността по отварянето на детските и учебните заведения.

„Абревиатурата НОЩ изцяло отговаря на манталитета на щаба. Затова ние

искаме копие от всички протоколи от заседанията на щаба, за да видим коя мярка с какви аргументи е предлагана.

Искаме да получим информация на колко от обявените починали лица от COVID-19 е направена аутопсия“, допълни Румен Петков.

ЕК потвърждава липсата на каквото и да е доверие в българското правителство. Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ председателят на политическа партия АБВ Румен Петков. АБВ излезе с позиция по отношение на оставащия механизъм за сътрудничество и проверка, който определи като нов удар по българското правителство. По думите му българското правителство е станало жертва на собствената си некомпетентност и самохвалство.

ЕК на Урсула фон дер Лайен много ясно казва, че по силата именно на механизма ще продължи да наблюдава България“,

обясни той.

Според Румен Петков премиерът и министърът на външните работи искат да убедят обществото, че не са го излъгали.

„Това е вторият много тежък удар върху българското правителство, след като февруари месец нашето правителство беше изолирано от международната разузнавателна общност. Това е много тежък удар по правителството, не по разузнавателната ни общност, защото към разузнаването няма въпроси, въпросите са към правителството.

Притесненията са за продажбата на българско гражданство на чужди граждани, притеснени са от това, че изтекоха данните от регистъра, че българското правителство не е в състояние да гарантира сигурността на информацията, с която разполага“,

допълни Румен Петков.

СПОДЕЛИ В