Петков на 24 май в родното 7 училище, призна,че по руски имал двойка и не му бил любим

Петков на 24 май в родното 7 училище, призна,че по руски имал двойка и не му бил любим

Министър-председателят Петков честити Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души. Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история. Затова 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи!

Премиерът посрещна празника заедно с учениците от столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“. „Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“ С тези пожелания премиерът се обърна към възпитаниците на едно от най-старите български училища, в което основното си образование е получил и самият той.

Кирил Петков се отзова на поканата на гимназията да е гост на тържеството по повод 24 май. Учениците го върнаха години назад, разпитаха го за спомените му, за любимите му предмети, за получените двойки. Премиерът отговори и на въпроси за управлението на държавата, за избора на образование и на професионален път.

В отговор на въпрос кой предмет в училище му е бил най-труден и не е харесвал ,Петков посочи руския език заради падежите. И дори призна,че е бягал от час. Но призова учениците да не правят това.

Невинаги съм бил добър по математика, призна премиерът. И макар че математиката изглежда скучен предмет, всъщност дава много възможности. И в България се преподава на много високо ниво.  И когато отидох на 14 години в Канада, бях един от най-добрите математици, точно на математиката, на която бях научен в 7 училище., разказа пред учениците Петков. Призна,че е имал двойка по руски ,макар по принцип да е бил добър ученик. Имах двойка и по физика в 7 клас, макар иначе оценките ми да бяха шестици. В 12 клас вече искал да става физик.

24 май е един от най-истинските български празници, категоричен бе премиерът Кирил Петков. И за мен е много важен,защото без знание и без култура България няма да е истинска държава. Всъщност това ни определя кои сме. Така че това е празникът, с който трябва да се гордеем и да почитаме.  Българите сме умни, можем.  Така че да не ви е страх, атакувайте върха, призова учениците Кирил Петков.