Принц Хари и Меган искат да започнат да се занимават с мащабна благотворителност

Принц Хари и херцогиня Меган искат да започнат да се занимават с мащабна благотворителност, след като се оттеглиха като старши членове на Кралското семейство, съобщи съпругът на сър Елтън Джон – Дейвид Фърниш.

През януари35-годишният Хари, и 38-годишната Меган, обявиха, че напускат Великобритания, за да се преместят в Канада с 9-месечният си син Арчи.

Пред американски медии Дейвид съобщава, че Хари и Меган са “в интересен момент от живота си сега. Но те имат невероятната възможност да осъществяват благотворителни инициативи сега”.

Дейвид – който е омъжен за сър Елтън Джон, съобщава, че Хари и Меган са „като семейство“ за него и Елтън, и той е „развълнуван“ да види какво ще постигнат те в бъдеще.

„Имаме много общо с Хари и Меган. Елтън и принц Хари стартираха нашата коалиция MenStar на Международната конференция за борба със СПИН в Амстердам, и това не е първата анти-СПИН кампания, която правим заедно”, съобщи още Дейвид.

“И двамата с Меган имаме невероятна любов към Африка, вероятно затова голяма част от благотворителните ни кампании са насочени натам”, допълва съпругът на Джон.

Междувременно стана ясно, че Елтън е давал “постоянна подкрепа” на Хари и Меган, когато са решавали дали и как да се оттеглят като старши членове на Кралското семейство, съобщи bgnes.com.

Според различни източници Елтън Джон е разговарял с Хари и Меган всеки ден. “Взеха решението си сами, но имаха неговата подкрепа”, потвърди и Дийвид Фърниш.

Елтън Джон е близък с кралското семейство и беше гост на сватбата на Хари и Меган през 2018 година.