Путин: До 20 април изменения в законодателството за кредитните ваканции за гражданите

365

Президентът на Русия Владимир Путин възложи на

правителството да изготви списък със секторите от руската икономика, които са най-засегнати от разпространението на коронавируса, и да осигури постоянен мониторинг на икономическата ситуация в страната за актуализация на този списък.

Заповедта е издадена след обръщение на държавния глава към гражданите във връзка с коронавируса, публикувано на сайта на Кремъл, предаде ТАСС.
Путин разпореди също Държавната дума да ускори приемането на законопроект за извънсъдебно обявяване на физически лица в несъстоятелност, осигурявайки по-голям достъп до тази процедура на бедните. Това трябва бъде изпълнено до 17 април.
Освен това от 1 април правителството трябва да започне да изплаща по 5000 рубли на семействата с деца до тригодишна възраст, имащи право на „майчински капитал“, за период от три месеца.

На правителството и централната банка е възложено да одобрят до 15 април план за действие по осигуряване на динамика на кредитирането в реалния сектор на икономиката,

съобщи днес пресслужбата на Кремъл.
Руският президент е поискал още от правителството до 20 април да подготви изменения в законодателството за кредитните ваканции за гражданите.

СПОДЕЛИ В