Сидеров: Ще организирам протести против намерението на Фандъкова да вдигне данъците

27

Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Цялата работа е да се вземат едни пари от хората, смята лидерът на „Атака”. ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна, категоричен е Сидеров.

По думите на новия общински съветник, на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен. Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв… Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста.

Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения, заяви Сидеров. Той е категоричен, че партията му „Атака“ няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

„Атака“ беше чaст от Tройната коалиция „Патриоти“, която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата.ГЕРБ стимулира изолирането на „Атака“, тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент – отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата „Атака“ да не е в управлението.

Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила „потресаващата“ Стратегия за социални услуги. социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та.

Лидерът на „Атака“ заяви още, че може да направи критичен анализ на всяко едно от министерствата в кабинета на Бойко Борисов. Каракачанов отдавна е за сваляне и между другото, за разследване. Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър.

Относно протестите срещу издигането на Валери Симеонов като зам.-председател на Народното събрание, Сидеров заяви, че бившият му коалиционен партньор не трябва да е въобще в някакъв видим пост в политиката. Трябва да направя едно извинение, защото аз съм до голяма степен виновник той да е и в политиката, и в парламента, заяви Сидеров.

СПОДЕЛИ В