Стоичков откри обновен стадион в Петрич: Вярвайте в мечтите си и те ще се сбъднат

20

Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков и легендата на българския футбол Христо Стоичков откриха обновения спортен терен в Профилирана гимназия „Пейо Яворов“.

Христо Стоичков откри и стадион по време на лятната си отпуска от ангажиментите в телевизионния гигант „Унивижън“.

След представянето на своята биография „Историята“, написана заедно с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“, кавалерът на „Златната топка“ отиде в училище „Пейо Яворов“ в Петрич. А там се събраха над 1000 гости, от които 300 деца, за които вече има чисто нов стадион с изкуствена трева. Теренът беше осветен, а малчуганите не спряха да пеят песни за местната футболна гордост „Беласица“.

„Пожелавам от този терен да излязат много големи играчи – каза Стоичков под аплодисментите на градската управа. – Видяхте „Златната топка“ и се снимахте с нея. Преди много години аз мечтаех да бъде в ръцете ми, трудих се много и се случи. Вярвайте в мечтите си и те ще се сбъднат.“

„Днешният ден е памет за Петрич и за нас – петричаните. Легенда на българския, на световния футбол ни уважи и ни предостави възможност днес да се срещнем с него, да получим автограф, да се снимаме, да поговорим. Като футболист, като човек, господин Стоичков, винаги сте бил пример за професионализъм, за твърдост на характера. Именно затова децата гледат на вас като пример, който да следват в своя живот“, каза Димитър Бръчков. Той добави, че местната власт ще продължава да работи в посока на това да се инвестират средства в подобряване на спортната инфраструктура. „Смятаме, че пътят на младите хора е единствен – спортът да калява техния дух и да ги дисциплинира. Дано така да бъде“, добави Димитър Бръчков. Той посочи, че обновеното спорно игрище ще служи на най-младите жители на Петрич.

В рамките на събитието стотици петричани имаха възможността да се снимат с Христо Стоичков, както и да получат автограф върху биографията на Камата.

Христо Стоичков показа и оригиналната статуетка на Златната топка, която списание „Франс футбол“ му връчи през 1994 година.

 

СПОДЕЛИ В