Фандъкова: Тази година първият учебен ден посрещаме с 6 нови училищни сгради

5

Тази година първият учебен ден посрещаме с 6 нови училищни сгради. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на първия учебен ден в Първа английска езикова гимназия, предаде Агенция „Фокус“. „Това е моделът на управление на образование за мен. Аз

вярвам, че най-важните инвестиции за всеки един град и за страната са инвестициите в училищата и децата.

В 5 от новите училища има нови физкултурни салони“, добави Фандъкова. „Тук сме в Първа английска езикова гимназия и 112-о Основно училище с изцяло нов корпус и нова спортна зала. Надявам се да има много добри условия за спорт, защото спортът е не само здраве. Той възпитава, прави лидери и дава съвсем друг начин на живот. Тук сме в едни от най-добрите училища в София, които дават и качествено образование“, обясни още кметът. По думите ѝ в този корпус има и 22 нови класни стаи, с които се облекчава максимално работата на тези две училища.
„Около 12 000 първокласници тръгват на училище днес в София. На тях желая много усмивки, много вдъхновение, да имат жажда за нови знания, защото знанието е сила и отговорност. На добър час на всички за първия учебен ден“, каза още Йорданка Фандъкова.