Фандъкова: 30 милиона лв. сме предвидили за строителство на детски градини и училища

22

За тази година близо 30 милиона лв. са средствата, които сме предвидили в инвестициите в строителство на детски градини и училищни сгради. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверка на строеж на нова детска градина в Нови Искър, предаде Агенция „Фокус“.

„Това са общински средства. Категорично, каквото и да става с бюджета тази година, тези средства няма да бъдат намалявани. Правим всичко възможно. За мен децата са най-важните. Ако трябва ще караме с повече дупки, но децата трябва да имат място в детските градини“, допълни тя.

„Разбирам изключително добре родителите, за чиито деца на този етап няма място в детските градини. Но трябва и обществото да разбере, че ние трябва не да раздаваме пари на човек, защото с тези средства няма да могат да си помогнат кой знае колко, а да продължим да отваряме нови групи, за да може децата не просто да бъдат отглеждани, а да бъдат получават професионални грижи. Моето разбиране е всички възможни действия, средства да ускорим строителството и да увеличим местата в детските градини. Най-мащабното строителство, от както съществува нашия град, е това, което правим в момента“, подчерта кметът.

СПОДЕЛИ В