13.1 C
София
понеделник, май 10, 2021
Хари вече е в комисията на Аспенския институт за борба с дезинформацията

Хари вече е в комисията на Аспенския институт за борба с дезинформацията

17

Комисията ще анализира американските медии и различни сфери на обществения живот в продължение на шест месеца. Тя трябва да излезе с препоръки за мерки за борба с разпространението на съзнателно невярна информация, включително за изборите в САЩ и за ваксините срещу новия коронавирус. Сред председателите на комисията е Кристофър Кребс, бившият ръководител на Агенцията за киберсигурност и инфраструктура на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ.

Както отбелязват от Аспенския институт, принц Хари „се опитва да привлече вниманието към причините за някои от най-сериозните предизвикателства пред света“. Общо комисията включва 15 души. Сред тях са шахматистът Гари Каспаров и Катрин Мърдок, която е съпруга на един от синовете на медийния магнат Рупърт Мърдок. Сред членовете на комисията са бивши американски служители, общественици, правозащитници, журналисти и специалисти по киберсигурност.

По-рано тази седмица The Wall Street Journal съобщи, че принц Хари е назначен за ръководството на BetterUp, базирана в САЩ компания за предоставяне на психиатрична помощ.

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл преди повече от година обявиха намерението си да се откажат от статута си на висши членове на кралското семейство и да осигурят финансовата си независимост. Промените влязоха в сила на 31 март 2020 г., след което двойката загуби възможността да представлява официално кралица Елизабет II по време на пътуване, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлата на Техни Височества.

В момента двойката живее в къща за 14 милиона долара край Тихия океан в Санта Барбара, Калифорния и отглеждат сина си Арчи, който е роден на 6 май 2019 г. През февруари те обявиха, че очакват второто си дете.

СПОДЕЛИ В